Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Earth's Guardian Angel


Στο βιβλίο των ευχών δεν θα έπρεπε να λείπουν οι ζωγρα
φιές μου. Οπόταν σας καταθέτω ένα από τους πίνακες που ζωγράφισα.Μάζι και ένα από τα αρχικά στάδια του .

Το ξέρω ότι είναι ρίσκο να δημοσιεύω δουλειά μου .Αλλά ο ζωγράφος και γενικά ο καλλιτέχνης για να ονομάζετε έτσι πρέπει κατ’ εμέ να μοιράζετε τα δημιουργήματα του με τους συνανθρώπους του. Να μην πω καλύτερα ότι δεν πρέπει να κρατά τίποτε δικό του. Εξάλλου τίποτε δεν επαναλαμβάνετε ακριβός όπως είναι. Είναι μοναδικό. Και τα πάντα είναι δανικά.

Λοιπόν ο υποφαινόμενος πίνακας είναι φτιαγμένος από λαδομπογιά και έχει διαστάσεις 119.5cm x 50.5cm.Αυτός που τον ζωγράφισε είναι ο Κωνσταντίνος Γεωργίου ,ή καλύτερα ο Σιδεράς σας : ).

Ο δε τίτλος που έδωσα στον πίνακα είναι, “Earth Guardian” δηλαδή “ Η Φύλακας της γης( του χώματος)”.Είναι από την σειρά πινάκων που ονόμασα «τα στοιχεία» Εμπνεύστηκα για αυτό ,από ασιατικό μύθο.

Γενικά αυτά που ζωγραφίζω είναι εμπνευσμένα από μύθους, θρησκείες, ιστορίες. Λοιπόν, αφού κάνω την έρευνα μου και μου αρέσει ένας μύθος ,φαντάζομαι πως είναι για παράδειγμα ο πρωταγωνιστής(,όχι πάντα) του μύθου. Και τον αποτυπώνω στον καμβά ,με βάση την γνώση που διαθέτω της συμβολικής τέχνης ,που βασίζετε πάνω σε σύμβολα.

Ελπίζω να σας άρεσε ο πρώτος πίνακας που σας καταθέτω. Όσο για τον μύθο που εμπνεύστηκα και τους βασικούς συμβολισμού που πρόσθεσα ,σίγουρα σύντομα θα κατατεθεί και αυτό στο βιβλίο των ευχών.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΙδιογράφΩς

Οι dromaki και ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ,

με κάλεσε σε παιχνιδάκι, με κανόνες:

1. Γράψε

2. Σκάναρε (ή φωτογράφισε… )

3. Πόσταρε

4.
Ειδοποία! Απαραίτητα στο τέλος του ποστ γράψε: για το http://autographcollectors.blogspot.com/

5. Προσκάλεσε άλλους 5 ή και περισσότερους blogger να συμμετέχουν. (επίσης απαραίτητα, για να μαζευτούν όσο περισσότερα χειρόγραφα γίνεται)

Τώρα πρέπει να καλέσω 5 άτομα... Για να δούμε, καλώ τους:


mmexer
, Yiota, Lady Blue , samael και Κλειώ Νικολάου

(δεν μου ήρθε άλλος πέμπτος και είναι ευκαιρία να δω τα γράμματα σου, αν απαντήσεις αυτή τη φορά :Ρ)

Για το http://autographcollectors.blogspot.com/


Εννοείτε ότι η ζωγραφιά είναι δικιά μου. Το ’χω πάντα όταν είναι να γράψω, μου βγαίνει να ζωγραφίζω. Είναι όπως λέμε , ζω-γράφω”.